Това е несериозно отношение към нашата държавност. Става дума за няколко неща

...
Това е несериозно отношение към нашата държавност. Става дума за няколко неща
Коментари Харесай

Александър Томов: Част от конституционните норми бяха нарушени от президента Радев

" Това е несериозно отношение към нашата държавност. Става дума за няколко неща - неуспех освен на конституционно равнище, неуспех, учреден на една голяма неистина - най-голямата за целия преход, в който ПП-ДБ изникнаха анти-ГЕРБ коалиция, арестуваха Борисов неуместно, трябваше да го смъкват от власт. Но фактически той ги изигра обикновено ", каза проф. Александър Томов от " Българска социалдемокрация – Евролевица " в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му са нарушени съществени правила на Конституцията.

" Бяга се от въпроса, че ние сме полудемократична страна, в която група парламентарни партии си дават невероятни привилегии - пари от бюджета, управляват изборния развой, всичко управляват те. И на всичкото от горната страна ни занимават с твърдите електорати, никой не споделя за какво 70 на 100 от българите не гласоподават. Те ръководят с по 10% от гласовете на хората ", добави проф. Томов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той е безапелационен, че българският народ е измамен.

" Част от конституционните правила бяха нарушени от президента Радев, само че ясно е записано, че служебното държавно управление е антикризисно и то би трябвало да обезпечи честност, почтеност на изборите. В България е цялостно с самостоятелни специалисти. Надявам се Димитър Главчев да предложи всичко това, което би трябвало - самостоятелни хора, които подсигуряват почтени избори ", разяснява още гостът.

Проф. Томов е на мнение, че ако народът гласоподава - ще минат 4-процентната преграда, само че в случай че хората си останат у дома - няма по какъв начин: " Надявам се народът да се върне към своите корени, ние сме в десетката на най-бързо умиращите народи. Ние сме с най-лоша раждаемост. Нима това не се вижда? Наркотиците навлязоха в България всеобщо на всички места. Това значи, че страната е разграден двор ".

" Стигнаха да спорят кой какво ще вземе по министерства. Бойко Борисов разбра, че го лъжат, те бяха решили да го отстраняват. Това беше замисълът и той разбра доста добре ", акцентира той, като добави, че инфлацията е един от неуспехите пък на Асен Василев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР